Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy

Różnice pomiędzy pieczeniem pizzy na kamieniu a na blasze.

Sposoby pieczenia pizzy na kamieniu kamiendowypieku.pl
18 sierpnia 2022

Pizza wypiekana na kamieniu jest idealnie wypieczona i chrupiąca. Dzieje się tak, ponieważ kamień magazynuje całe ciepło i kiedy kładziemy na nim pizzę, oddaje on ciepło równomiernie. Dzięki porowatości wilgoć z ciasta zostaje wchłonięta a ciasto jest idealnie wypieczone.

 

 

Natomiast pizza z blachy często jest przypalona od spodu a ciasto pod składnikami nie jest wypieczone lecz zakalcowate.

 

Czas pieczenia pizzy jest znacznie krótszy: 5-10 minut i mamy pewność, że pizza jest idealnie wypieczona.

Z kolei pizza z blachy jest gotowa od spodu a niekoniecznie pod warstwą składników. Dodatkowo trzeba często doglądać i sprawdzać czy pizza nie przypala się. Czas trwania takiego wypieku może trwać nawet do 30min.

 

Ciasto z kamienia jest idealnej grubości i z chrupiącą skorupką niczym z najlepszej włoskiej pizzerii. Z całą pewnością przypadnie do gustu każdemu smakoszowi pizzy.

 

Dodatkowo pizza wypiekana na kamieniu daje w domu wspaniały zapach i sprawia, że wprost nie można się doczekać, aby wgryźć się w kawałek wyśmienitej pizzy.

#kamiendopizzy

 

sklep@kamiendowypieku.pl

+48 792 940 159

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Zwroty i reklamacje

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.