Strona www stworzona w kreatorze WebWave.

Zwroty i reklamacje

Dostawa

Polityka prywatności

Regulamin sklepu

+48 792 940 159

sklep@kamiendowypieku.pl

Przed użyciem deski i łopatki konieczne jest zaimpregnowanie. Najlepszym do tego środkiem będzie olej parafinowy farmaceutyczny, można również użyć oliwy z oliwek czy oleju jadalnego.

 

kamień do pizzy, łoatka do pizzy drewniana, szufla do pizzy, porównanie łopatek do pizzy, jaką łopatkę do pizzy wybrać

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeśli chodzi o rozmiary to najlepiej wybrać jak największą łopatkę, da ona nam większa powierzchnie roboczą, pozwoli zrobić większą pizze i ułatwi jej przetransportowanie na kamień.

Ważne żeby pizza nie wychodziła poza obszar łopatki, ponieważ utrudni to jej zsunięcie na kamień a w niektórych przypadkach uniemożliwi dlatego rozmiar łopatki 37x35cm jest najbardziej optymalny. Jeśli chodzi o rozmiar deski to również powinien być on dopasowany do pizzy jaka chcemy piec, patrząc na rozmiary kamieni na rynku średnica 35cm będzie wystarczająca.

Warto również zwrócić uwagę na gatunek drzewa, drzewa rodzime jak buk, brzoza będą zdecydowanie najbezpieczniejsze pod kątem kontaktu z żywnością.  

 

29 lipca 2022
Łopatka do pizzy domowa kamiendowypieku.pl

Łopatka do pizzy, deska do podawania pizzy- jak impregnować i czyścić ?

Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy