W jaki sposób wkładać kamień do piekarnika. Włożenie kamienia do piekarnika wydaję się prostą sprawą ale zrobienie tego w sposób nieumiejętny może przysporzyć nam wiele problemów. Kardynalną zasadą jest aby wkładać i wyjmować kamień zawsze razem z rusztem, nigdy nie wyjmujemy go samego. Dlaczego ? Kamień może posiadać mikropęknięcia i podczas wyjmowania lub wkładania może pęknąć i upaść nam na stopy a w najlepszym przypadku na szybę kuchenki. Ma to również wpływ na sam kamień, który podczas wyjmowania nie będzie dostatecznie ostygnięty, wyjmowanie go bez rusztu naraża go na dodatkowe naprężenia a w konsekwencji krótszą trwałość. Wkładanie samego kamienia na ruszt umieszczony w piekarniku jest niekomfortowe w szczególności przy cięższych kamieniach może być problematyczne- sam kamień jest dodatkowo narażony na dodatkowe otarcia, uderzenia, wstrząsy.
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.