Strona www stworzona w kreatorze WebWave.

Zwroty i reklamacje

Dostawa

Polityka prywatności

Regulamin sklepu

+48 792 940 159

sklep@kamiendowypieku.pl

Podstawowym narzędziem niezbędnym do nałożenia pizzy jest łopatka, szufla. Ważne żeby była ona większa niż uformowana pizza, ponieważ wystająca poza jej powierzchnie pizza może mieć problemy ze zsunięciem. Polecam deskę której szerokość nie jest mniejsza niż 35cm. Pizza powinna być od spodu podsypana mąką lub kaszą manną, dodatkowo łopatkę posypujemy mąką (wcierając ją w łopatkę).  Dzięki temu mamy pewność, że pizza bez trudności zsunie się na nasz kamień. Przed przeniesieniem pizzy nad kamień należy potrząsnąć łopatką tak aby nasza pizza jeździła po łopatce (potrząsanie nad kamieniem może spowodować spadanie składników które się przypalają na kamieniu dlatego lepiej to zrobić nad stolnicą). Ważne żeby ciasto wraz ze składnikami nie leżakowało długo na desce bo może się do niej przykleić. Dodam jeszcze, że warto posiadać 2 deski, ponieważ przy większych wypiekach możemy pizzę wykonywać naprzemiennie, podczas gdy jedna się piecze, na drugiej przygotowujemy kolejną, a pierwszą wykorzystamy do wyciągania pizzy i tak naprzemiennie .

15 czerwca 2022
Sposoby pieczenia pizzy na kamieniu kamiendowypieku.pl

Jak nałożyć pizze na kamień do wypieku ?

Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy