+48 792 940 159
Majeranek, oregano i bazylie wsypać do kieliszka i zalać gotującą wodą, odstawić na minimum 10 minut. Odcedzone zioła wymieszać z resztą składników. Odstawić do lodówki do schłodzenia i przesycenia składników. Jeśli nie mamy czau sos można wykonać bez moczenia ziół jednak będzie on odbiegał smakiem od oryginalnego przepisu. Zamiast koncentratu i wody możemy zblendować puszkę pomidorów suszonych i dodać resztę składników.
Z obranego czosnku usunąć rdzenie, pokroić w plastry i zalać olejem w kieliszku, odstawić na 15 minut. Majeranek, oregano i bazylie wsypać do kieliszka i zalać gotującą wodą, odstawić na 10 minut. Odcedzone zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z resztą składników. Odstawić do lodówki do schłodzenia. Jeśli nie mamy czasu sos można wykonać bez moczenia ziół i czosnku jednak będzie on odbiegał smakiem od oryginalnego przepisu.