Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy

Przepis na pite do kebaba

Pieczenie pity na kamieniu jest bardzo szybkie, efekt pieczenia zaskoczy każdego kucharza. Z przepisu otrzymamy 6 dużych pit.

 

Przepis na pite do kebaba pieczony na kamieniu kamiendowypieku.pl

Składniki:

3 szklanki mąki

1 łyżeczka soli

7g drożdży suszonych (1/4 kostki świeżych)

1 łyżeczka cukru

1 i 1/4 szklanka ciepłej wody

3 łyżki oleju

Czas Przygotowania:

15 minut

Wykonanie:

Do 1/4 szklanki wody dodajemy drożdże, cukier i łyżkę mąki. Tak aby zaczyn mógł rosnąć. Między czasie,

mąkę wsypujemy do miski dodajemy sól i mieszamy, następnie jak rozczyn po około 5-10 min jest gotowy dodajemy resztę składników i zagniatamy. Wyrabiać aż ciasto nie będzie lepić się do rąk. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie z ciasta formujemy pity dowolnego kształtu o grubości 3-4mm. Z przepisu wychodzi 6 tradycyjnych pit.

 

 

Jak upiec pite na kamieniu ?

Kamień należy nagrzewać 30min w najwyższej temperaturze- dobrze nagrzany kamień to warunek powstania kieszonek. Pity są gotowe po wyrośnięciu, można je obrócić lub wyjmować  z piekarnika. Przeważnie pieczenie pity na kamieniu zajmuje około 1 minuty.

31 sierpnia 2022

sklep@kamiendowypieku.pl

+48 792 940 159

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Zwroty i reklamacje

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.