Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy

Przepis na cisto włoskie ITALY

Przepis na 8-10 pizz Ø350mm (ciasto bardzo cienkie w stylu włoskim).

 

Przepis na włoska pizze kamiendowypieku.pl

Składniki:

1kg mąki 

50g drożdży świeżych ( 1/2 kostki)

2 szklanki wody

2 łyżki soli (płaskie)

1 łyżka cukru (płaska)

3 łyżki oleju

Czas Przygotowania:

20 minut

Wykonanie:

Drożdże wrzucamy do szklanki delikatnie kruszymy zalewamy letnią wodą i dodajemy cukier

( nie mieszać). Przesiewamy mąkę i wsypujemy do dużej miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy aż ciasto będzie jednolite. Na koniec dodajemy olej. Ciasto dzielimy na  8-10 kulek po 15 minutach odgazowujemy i możemy wyrabiać placek. Jeśli chcemy zamrozić, najlepiej zrobić to natychmiast po wyrobieniu zanim ciasto zacznie rosnąć.

31 sierpnia 2022

sklep@kamiendowypieku.pl

+48 792 940 159

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Zwroty i reklamacje

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.