Strona www stworzona w kreatorze WebWave.

Zwroty i reklamacje

Dostawa

Polityka prywatności

Regulamin sklepu

+48 792 940 159

sklep@kamiendowypieku.pl

31 sierpnia 2022

Drożdże wrzucamy do szklanki delikatnie kruszymy zalewamy letnią wodą i dodajemy cukier

( nie mieszać). Przesiewamy mąkę i wsypujemy do dużej miski, dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy aż ciasto będzie jednolite. Na koniec dodajemy olej. Ciasto dzielimy na  8-10 kulek po 15 minutach odgazowujemy i możemy wyrabiać placek. Jeśli chcemy zamrozić, najlepiej zrobić to natychmiast po wyrobieniu zanim ciasto zacznie rosnąć.

Wykonanie:

20 minut

Czas Przygotowania:

1kg mąki 

50g drożdży świeżych ( 1/2 kostki)

2 szklanki wody

2 łyżki soli (płaskie)

1 łyżka cukru (płaska)

3 łyżki oleju

Składniki:

Przepis na włoska pizze kamiendowypieku.pl

Przepis na 8-10 pizz Ø350mm (ciasto bardzo cienkie w stylu włoskim).

 

Przepis na cisto włoskie ITALY

Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy