Najwiekszy sklep internetowy z kamieniami do pizzy, bezpieczna wysyłka kamieni do pizzy, gdzie kupić kamień do pizzy stacjonarnie, kamień do pizzy na prezent, prezent dla kucharza, prezent dla mamy, prezent dla taty, prezent imieninowy, prezent na urodziny, markowy kamień do pizzy

Proziaki bieszczadzkie

W trakcie pieczenia proziaków bardzo ważna jest temperatura kamienia. Przy zbyt dużej temperaturze będą szybko rosły i będą puste w środku.

 

Proziaki bieszczadzkie najlepszy przepis na kamieniu kamiendowypieku.pl

Składniki:

0,5 kg mąki

1 jako

0,5 litra kefiru lub maślanki

1 łyżeczka sody

0,5 łyżeczki soli

Czas Przygotowania:

15 minut

Wykonanie:

Mąkę wsypujemy do miski dodajemy sól i mieszamy, następnie do kefiru dodajemy łyżeczkę sody i dobrze mieszamy. Kefir oraz jajko dodajemy do mąki i ugniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 10-20min następnie rozwałkowujemy na grubość 1 cm i kładziemy na gorący kamień.

 

Jak upiec proziaki na kamieniu ?

Kamień wystarczy nagrzewać 15min w najwyższej temperaturze, następnie temperaturę zmniejszamy do 180°

i pieczemy  z każdej strony po 5 minut.

31 sierpnia 2022

sklep@kamiendowypieku.pl

+48 792 940 159

Regulamin sklepu

Polityka prywatności

Dostawa

Zwroty i reklamacje

Strona www stworzona w kreatorze WebWave.